Alles schoon met stoom!   >>  Groene stoom
Groene stoom!

In 2013 heeft The Steamcompany een subsidie ontvangen van het Programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen van de Provincie Groningen. The Steamcompany is bijzonder blij met deze erkenning van de innovatieve en duurzame kracht van The Steamcompany.


Wie voor The Steamcompany kiest, kiest voor groen. Bij stoomreiniging is het waterverbruik minimaal en wordt het gebruik van chemicaliën aanzienlijk gereduceerd. Dat is goed voor mens en milieu, in tegenstelling tot de traditionele schoonmaakmethodes.

Duurzaam reinigen is in de bedrijfsvoering van The Steamcompany ook gekoppeld aan duurzaam rijden. De bedrijfswagens rijden op groen gas (CNG), en met diezelfde schone brandstof worden de generatoren aangedreven waarmee de stoom wordt opgewekt. In tegenstelling tot veel concurrerende bedrijven maken wij geen gebruik van diesel als brandstof. Het unieke mobiele concept van The Steamcompany zorgt voor duurzame mobiliteit in het kwadraat!

Ook het bedrijfspand van The Steamcompany wordt verwarmd en verlicht met groene energie.
 
The Steamcompany werkt zoveel mogelijk papierloos en maakt bij voorkeur gebruik van digitale verzending van documenten. Het papier dat toch gebruikt wordt, is voorzien van het FSC-keurmerk.

Stoom is waterbesparend

Stoomreiniging maakt extreem efficiënt gebruik van water. Van 1 liter water wordt maar liefst 1000 liter stoom gemaakt. Een voorbeeld van het waterbesparende effect van stoomreinigen is het reinigen van een auto. Met slechts enkele liters water kan dan een compleet voertuig worden schoongemaakt. In een autowasstraat wordt zo’n 350 liter water per auto verspild!
 
Stoom is milieuvriendelijk

Doordat de pure kracht van stoom zo’n kwalitatief hoge standaard van reiniging levert met geen of nauwelijks chemische toevoegingen of schoonmaakmiddelen, worden natuur en milieu gespaard. Bij traditionele reinigingsmethoden dringen de chemische stoffen en schoonmaakmiddelen via het riool het milieu binnen, en zorgen ze voor grote problemen bij de zuivering van afvalwater.
Bij stoomreiniging wordt de aanschaf van schoonmaakproducten bovendien ook sterk gereduceerd waardoor het milieu veel minder wordt belast met verpakkingsafval.
 
Stoom is energiebesparend

Het gebruik van stoom leidt ook tot een afname van het energieverbruik. Het traditionele reinigen maakt gebruik van grote hoeveelheden warm water, waarvoor veel energie nodig is.
Bij stoomreiniging produceren de stoomapparaten zelf stoom op basis van CNG-aandrijving. Het dalend energieverbruik zorgt voor een lagere CO2-uitstoot, waarmee het bijdraagt aan het terugdringen van het broeikaseffect.
 
The Steamcompany is groen

The Steamcompany is een erkend innovatief en duurzaam bedrijf. Zo heeft The Steamcompany gekozen voor duurzaam rijden. Alle bedrijfswagens gebruiken CNG als brandstof. Ten opzichte van benzine, zorgt dat voor een CO2-reductie van 20 tot 25%. Groen gas wordt niet alleen ingezet voor transport, maar het drijft ook de generatoren van de stoommachines aan. Daarmee gebeurt het mobiele stoomreinigen van begin tot einde op duurzame wijze.
Duurzaamheid is doorgevoerd in de hele bedrijfsvoering van The Steamcompany. Het bedrijfspand neemt voor zijn energie groene stroom af, er wordt zoveel mogelijk papierloos gewerkt en het streven is om in de nabije toekomst CO2-neutraal te ondernemen.

Ik Rij Groen

The Steamcompany is een ambassadeur van het groen rijden. Groen gas is een belangrijk onderdeel binnen ons uniek mobiel reinigingsconcept. Maar wat is nu Groen gas? Groengas is biogas dat door bewerking dezelfde eigenschappen en kwaliteit heeft als aardgas. Biogas wordt geproduceerd uit onder meer slib, afval van stortplaatsen, tuinafval, resten groente en fruit, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het uit biogas geproduceerde Groengas is hiermee een duurzaam alternatief voor aardgas.

THE STEAMCOMPANY


Koldingweg 9
9723 HL Groningen
085 1300910
info@thesteamcompany.nl
K.v.K. 02059833

Algemene voorwaarden
Disclaimer

ACTUEEL NIEUWS

Nieuwsbrief ontvangen?

PROGRAMMA INNOVATIEF & DUURZAAM MKB GRONINGEN


PROGRAMMA INNOVATIEF & DUURZAAM MKB GRONINGEN